Κηρώδη Υλικά! Σπέσιαλ εφέ για Tρισδιάστατες Mεταμορφώσεις!

Κηρώδη Υλικά! Σπέσιαλ εφέ για Tρισδιάστατες Mεταμορφώσεις!

Πως πρέπει να δουλέψω; Τι πρέπει να προσέξω;

Πως δουλεύονται τα Κηρώδη Υλικά;

Πως δεν θα κολλάνε στα χέρια σας;
• Τα κηρώδη υλικά περιέχουν κολλώδη συστατικά για να κολλάνε στην επιδερμίδα, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, όταν τα δουλεύετε, να κολλάνε και στα δάχτυλά σας, γι αυτό απλώστε στα δάχτυλά σας τζελ ή ντεμακιγιάζ χωρίς λιπαρά συστατικά, όταν τα πλάθετε.
• Με μεταλλική σπάτουλα πάρτε την κατάλληλη ποσότητα. Μαλάξτε τη ποσότητα που θέλετε μέχρι να γίνει μαλακιά σαν πλαστελίνη.

Προσέξτε! Μην κάνετε το λάθος να απλώσετε πρώτα το make-up ή να χρησιμοποιήσετε βαζελίνη ή κάποια άλλη λιπαρή ουσία. Τα κηρώδη υλικά και οι κόλλες δέρματος δεν αγαπούν τη λιπαρότητα γιατί γλιστρούν. Γι αυτό απλώνονται ΠΑΝΤΑ σε καθαρή επιδερμίδα πριν τη βάση.

Είναι απαραίτητη η κόλλα Spirit Gum;
Απλώστε στο μέρος που θα τοποθετήσετε το κερί κόλλα δέρματος Spirit Gum. Αν η περιοχή που θα τοποθετήσετε το κερί δεν κινείται και ανάλογα με τον τύπο του κεριού που έχετε, μπορείτε και να μην χρησιμοποιήσετε κόλλα.
Έξυπνο Τip! Για καλύτερο κράτημα σε μεγάλες κατασκευές και αντίστοιχα με την περίπτωση, μπορείτε να τοποθετήσετε επάνω στην κόλλα τρίχες κρεπέ ή ίνες βαμβακιού, με αυτό τον τρόπο προσαρμοζόμενο επάνω τους το κερί, ενισχύει την σταθερότητά του.

Πότε θα έχετε τέλειο αποτέλεσμα;
• Όταν οι άκρες θα είναι τόσο λεπτές, έτσι ώστε να μη φαίνεται η ένωση του υλικού με το δέρμα. Κάτι που φαίνεται εύκολο, αλλά δεν είναι, και χρειάζεται εξάσκηση! Σε αυτό το στάδιο, αφού τελειοποιήσετε την κατασκευή σας, για να δέσετε τις άκρες της με το δέρμα, με τα δάχτυλά σας ή με ειδική σπάτουλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιπαρό προϊόν ή γαλάκτωμα.

Mην ξεχνάτε τους πόρους του δέρματος!
Τα κεριά έχουν λεία υφή έτσι, εάν δεν δημιουργήσετε με το Rubber Pore Sponge τους πόρους του δέρματος, διακρίνεται η διαφορετική υφή τους. Γι αυτό ταμπονάρετε ελαφρά την επιφάνεια τους με αυτόν τον ειδικό σπόγγο για να αποκτήσουν την υφή της επιδερμίδας.

Η ώρα του Sealor! Γιατί χρειάζεται το Sealor; Για να μην σας προδώσει το μακιγιάζ. Τα κηρώδη υλικά που διαμορφώνονται επάνω στο δέρμα, τείνουν να απορροφούν make-up έτσι μετά από λίγη ώρα η περιοχή που έχει εφαρμοστεί το υλικό, φαίνεται πιο ανοιχτή από το υπόλοιπο δέρμα. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, εφαρμόστε μία πολύ μικρή ποσότητα Flexible Sealer [1481] της Kryolan που λειτουργεί ως προστατευτική ασπίδα.
Απλώστε το πάνω στην επιφάνεια μέχρι και την περιοχή που σβήνει και ενοποιείται το κερί με την επιδερμίδα. Προσοχή να μην απλωθεί στην επιδερμίδα. Αφήστε το Sealer να στεγνώσει τουλάχιστον για ένα λεπτό (επιταχύνετε με το σεσουάρ) και μετά πουδράρετε με Translucent Powder για να βοηθήσετε το make up να σταθεροποιηθεί επάνω στο κερί.

Τι τύπο make-up να χρησιμοποιήσω;
Φυσικά πρέπει να χρησιμοποιήσετε make-up με αρκετή ποσότητα χρωστικών, όπως είναι το TV Paint Stick ή Dermacolor Camouflage. Eνώ η απόλυτα επαγγελματική κάλυψη γίνεται με Rubber Mask Grease ή για αδιάβροχο εφέ με Body Illustration Make-up. Μακιγιάρετε με ταμποναριστές κινήσεις. Καταλληλότερος σπόγγος για το άπλωμα του μακιγιάζ στα κηρώδη υλικά είναι ο συνθετικός σπόγγος Round Make-up Sponge.

Πως το αφαιρώ!
• Για να αφαιρέσετε το κομμάτι, τεντώστε μια κλωστή και κινείστε την κάτω από το κερί για να χαλαρώσει. Αν γίνει προσεκτικά, η κατασκευή σας, αν είναι μία μύτη, ίσως να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά.
• Μικρά υπολείμματα αφαιρούνται με Make up Remover [1601].

 


Eyebrow Plastic [1420 18g]
Κηρώδες υλικό σε μορφή στικ ιδιαίτερα κατάλληλο για να καλύψετε τα φρύδια και να τα επανασχεδιάσετε.  Εάν τα φρύδια έχουν όγκο για να τον εξουδετερώσετε απλώστε κόλλα Spirit Gum και πιέστε με την σπάτουλα μέχρι να στεγνώσει η κόλλα. Πάρτε με την σπάτουλα μικρή ποσότητα του Eyebrow Plastic -(όσο το 1/3 ενός σταγαλιού)- και απλώστε ακολουθώντας τη φυσική φορά των τριχών. Οι άκρες του κεριού πρέπει να δέσουν πολύ καλά με το δέρμα. Δημιουργήστε τους πόρουs του δέρματος με τον ειδικό σπόγγο για stippling και απλώστε ομοιόμορφα στην επιφάνειά του Sealer. Μόλις στεγνώσει το Sealer εφαρμόστε ταμποναριστά το make-up.


 

 

Special Plastic [5412 30g/5413 160g]
Yψηλής ποιότητας προϊόν που αποτελείται από φυσικό κερί. Η διαφάνειά του σας βοηθά να το προσαρμόσετε πιο εύκολα στην απόχρωση του δέρματος. Πιo μαλακό από το Νοse Putty, δουλεύεται γρηγορότερα και ευκολότερα. Ιδανικό για τη ρεαλιστική δημιουργία πληγών από ατύχημα, την κάλυψη πυκνών φρυδιών και για αλλαγές στην μορφολογία του προσώπου. Πριν την εφαρμογή του, ζεστάνετε το Special Plastic, δουλεύοντάς το καλά με τα δάχτυλά σας. Ακολουθήστε για την εφαρμογή του τις αρχικές βασικές οδηγίες.

 


 

 

 

F/X Wax 1415 15g/1416 120g
Μαλακό κερί ιδανικό για την κατασκευή ουλών, πληγών, κοψιμάτων και αλλαγή των χαρακτηριστικών του προσώπου. Είναι αρκετά κολλώδες από μόνο του, γι αυτό δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε πριν τη τοποθέτηση Spirit Gum. Ακολουθήστε για την εφαρμογή του τις αρχικές βασικές οδηγίες.


 

Cine Wax 5421 10g /5422 40g/ 5423 110g
Το Cine Wax είναι ειδικό κερί για σχεδιασμό μικρών τρισδιάστατων εφέ για το φιλμ και την τηλεόραση. Αποτελείται κατά 50% από φυσικά οργανικά στοιχεία. Απλώνεται εύκολα και λόγω της δυνατότητάς του να προσκολλάται στο δέρμα, δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε κόλλα πριν την εφαρμογή του. Η διαφάνεια του υλικού βοηθά στο εύκολο μακιγιάζ και το αποτέλεσμα που δημιουργείται είναι απόλυτα ρεαλιστικό. Χρησιμοποιήστε σπάτουλα για να το απλώσετε. Σχεδιάστε το σχήμα που θέλετε και μακιγιάρετέ το. Αφαιρέστε το με σπάτουλα. Iδανικό για να καλύψετε φρύδια.

 


Νose Putty [1400 20g]
Κάθε makeup artist και ηθοποιός γνωρίζει το Nose Putty. Είναι ένα από τα παλαιότερα υλικά που μπορούν να διαμορφωθούν επάνω στο πρόσωπο. Η σύστασή του είναι σχετικά σκληρή σε θερμοκρασία δωματίου. Χρησιμοποιήστε το μόνο αφού το μαλάξετε με τα δάκτυλα για κάποια ώρα. Ιδιαίτερα κατάλληλο για αλλαγές στην μύτη και σε οστέϊνες περιοχές. Πριν το χρησιμοποιήσετε στο δέρμα, απλώστε Spirit Gum, αφήστε τη λίγο να στεγνώσει και απλώστε τη μερικώς διαμορφωμένη μύτη με Nose Putty. Χρησιμοποιήστε ελάχιστο βαμβάκι ή κρεπέ για να ενισχύσετε το κράτημα.


 

Soft Putty [1430 100g / 1431 50g]
Μαλακό κερί με πολλές χρήσεις. Επιλέξτε το κυρίως για την αλλαγή των χαρακτηριστικών του προσώπου, χωρίς να χρησιμοποιήσετε απαραίτητα κόλλα. Το Soft Putty είναι έτοιμο για χρήση και δε χρειάζεται να ζεσταθεί με μαλάξεις.

Που αλλού μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε;
Είναι κατάλληλο για να μορφοποιήσετε καλούπια. Πρόσφατα χρησιμοποιήθηκε στην εγκληματολογία για την αναπαράσταση του κεφαλιού και του προσώπου πάνω σε ένα κρανίο.


Με τα τρισδιάστατα υλικά του μακιγιάζ μπορείτε να αλλάξετε σε μεγάλο βαθμό τα χρακτηριστικά του προσώπου. Θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες υλικών. Στην πρώτη κατηγορία υπάγονται  τα υλικά που μπορούν να διαμορφωθούν απευθείας πάνω στο δέρμα, όπως είναι τα κηρώδη υλικά του άρθρου.

Η δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνει κυρίως προσθετικά ,τα οποία φτιάχνονται από πριν και μετά εφαρμόζονται και χρωματίζονται.


Μετάφραση από το βιβλίο Make up Manual της Kryolan.


Σχολιάστε το άρθρο

Σιγουρευτείτε ότι συμπληρώσατε όλα τα πεδία με αστερίσκο (*).
HTML κώδικας, δεν επιτρέπεται.