Τι λάθη γίνονται στο μακιγιάζ μέσης ηλικίας;

Τι λάθη γίνονται στο μακιγιάζ μέσης ηλικίας;

Τι απαντάει ο Μua Γιώργος Κεραμίδας

Ερώτηση: Ποια είναι τα συνηθέστερα λάθη στο μακιγιάζ μέσης ηλικίας;

 ΓK: Το πιο συνηθισμένο λάθος είναι να νομίζουν πελάτισσες αλλά και αρκετοί επαγγελματίες ότι με ένα καλυπτικό make-up ( δηλ. ένα make-up stick ή ένα make-up σε μορφή κρέμας που στη σύστασή του έχει μεγάλη πυκνότητα χρώματος) θα καλύψουν το πρόβλημα της ηλικίας. Δυστυχώς η αντίληψη αυτή είναι τελείως λάθος. Αυτό το μακιγιάζ θα προσθέσει χρόνια, αντί να αφαιρέσει, γιατί θα βαρύνει το πρόσωπο και θα κάνει πιο έντονες τις ρυτίδες.

Ερώτηση: To μακιγιάζ μέσης ηλικίας είναι από τα πιο δύσκολα πεδία. Μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας κάποια τρικ όσον αφορά τον επανασχεδιασμό (contouring) του σχήματος του προσώπου; Πως μπορεί να μειωθεί η εντύπωση στη χαλάρωση της επιδερμίδας;

ΓΚ: Το μακιγιάζ μέσης ηλικίας δεν είναι εύκολο γιατί δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πολύ make-up. Ένας τρόπος είναι να δημιουργήσετε φωτοσκιάσεις με βάσεις make-up. Oι πούδρες δεν είναι τόσο καλές γιατί αναδεικνύουν την υφή του δέρματος. Προτιμήστε τα ρουζ που είναι σε μορφή κρέμας. Χρησιμοποιήστε ζεστούς τόνους make-up για να εξουδετερώσετε τη γκρι απόχρωση του δέρματος. Tο make-up πρέπει να έχει σαν αποτέλεσμα διαφάνεια και λάμψη και για να το επιτύχετε αυτό πρέπει δουλέψετε πολύ καλά τη βάση και να μπλεντάρετε τέλεια τις φωτοσκιάσεις.

Eρώτηση: Ποιές μορφές make-up είναι κατάλληλες για μακιγιάζ μέσης ηλικίας;

ΓΚ: Τα liquid make-up όπως το Ultra Foundation Make-up, τα make-up σε μορφή μους όπως το Sheer Tan της σειράς Ηigh Definition και φυσικά το ΗD Micro Foundation Smoothing Fluid. O καλύτερος τρόπος για να τα εφαρμόσετε ειναι το πινέλο του μακιγιάζ. Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα δύο πινέλα το Premium Foundation Brush ή το Premium Smoothing Brush.

Eρώτηση: Ti πρέπει να αποφεύγετε;

  • ΓΚ: Όχι καλυπτικά concealer και πούδρες κάτω από τα μάτια. Επειδή σε αυτό το σημείο υπάρχει ούτως ή άλλως περίσσευμα δέρματος και στις μεγάλες ηλικίες προστίθεται και η χαλάρωση δεν φορτώνουμε την περιοχή κάτω από τα μάτια γιατί τα καλυπτικά concealer και η πούδρα θα εισχωρήσουν στις ρυτίδες και θα κάνουν ακόμα πιο έντονο το πρόβλημα. Φωτίζουμε με ελαφρά υγρά concealer τα οποία τοποθετούμε με μαλακό πινέλο από φυσική τρίχα και μπλεντάρουμε με το make-up.
  • Tips: Δοκιμάστε το πινέλο Κ1200 θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα.
  • Δεν χρησιμοποιούμε έντονες λάμψεις και πέρλες. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ελάχιστη λάμψη σε ανάμειξη με το make-up  μόνο στα ζυγωματικά.
  • Αποφεύγουμε το μαύρο μολύβι στα μάτια γιατί σκληραίνει το βλέμμα και χρησιμοποιούμε σκούρα καφέ μάσκαρα.

 Ερώτηση:Τι προσέχουμε στα χείλη;

ΓΚ: Στα χείλη χρησιμοποιήστε απαραίτητα ένα ενυδατικό μολύβι για περίγραμμα και μετά συνεχίστε με την κατάλληλη απόχρωση του κραγιόν που καλό είναι να μην είναι τελείως στεγνό, αλλά να διαθέτει κατάλληλη λιπαρότητα και ελαφριά λάμψη. Το κραγιόν που θα διαλέξετε θα πρέπει να είναι σταθερό ώστε να μην διαχέεται έξω από το περίγραμμα και να μην μένει στα χείλη του ποτηριού.

Tips: Πολλά κραγιόν περιέχουν μικρή ποσότητα σωματιδίων χρώματος. Ένας τρόπος για να καταλάβετε εάν ένα κραγιόν είναι σταθερό, όταν το αγοράζετε, είναι να το απλώνετε στο εσωτερικό του καρπού σας μετά με τον άλλο καρπό να το τρίψετε ελαφρά .'Όσο λιγότερο χρώμα φύγει τόσο σταθερότερο είναι το κραγιόν.

Tα κραγιόν της Kryolan περιέχουν μεγάλη ποσότητα σωματιδίων χρώματος και γι αυτό  αντέχουν πολύ περισσότερο. Για  ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια δοκιμάστε τα Lip Stain.

 

 

 

1 Σχόλιο

peope
eiriniyannourakou

Συμφωνω απολύτως με τις προτάσεις.

16/01/2016 10:03

Σχολιάστε το άρθρο

Σιγουρευτείτε ότι συμπληρώσατε όλα τα πεδία με αστερίσκο (*).
HTML κώδικας, δεν επιτρέπεται.